Home   Wie ben ik   Technieken   Blog   Contact   

  


Gorcums Museum
Tentoonstelling: Voor de draad ermee!
7 april- 9 september 2018

Een brede textiel-  en handwerktentoonstelling, het bezoeken waard.
Merkwaardig viert in het museum haar jubileum onder het thema: Hollands glorie.
Tijdens de hele tentoonstelling zijn er workshops te volgen, inschrijven via het museum. 

 
Folkloriada 2016 Mexico, Zacatecas
Eind juli 2016 ben ik naar de andere kant van de wereld gereisd om mijn verhaal te mogen vertellen van ons Nederlands handwerk- erfgoed, hoe bijzonder! Dat was het ook, mede door de vele exposanten van over heel de wereld, waardoor er wel heel bijzondere contacten zijn ontstaan onder alle Art- craft man -en woman. Zo appliceer je ineens aan een Chileense doek, en mag je je Chileense handwerk vriendin een Marker roosje leren!


                 

En brei je mee, met 2 Finse dames, aan een Finse trui!


En dan loop je mee met 2000 mensen, allemaal in de folklore kleding van hun land -en dans, in een parade die wordt bezocht door zowat alle inwoners van de stad en omstreken. Een prachtige tentoonstellling was er ingericht met al het borduurwerk aan de tradidionele kleding van Mexico, dat was dus heeeel veel en kleuriger kan het echt niet! Het was een onvergetelijke reis.

 


Schotland

In april 2016 is tijdens de expositie The Knitting & Stiching te Edinburgh, de engelse vertaling gepromoot van het boek Art Quilts Nederland, door Henk Lijding. Vermelde werkstukken uit het boek mochten mee naar Schotland, zo ook mijn Art quilt werkstuk: Hidden. Het was een hele eer, ook wij hebben van Schotland genoten.

 

Marker borduren, wit- op sneewerk

Patroon 1

Patroon 3
 

Marker, daags rijglijfje

 

Cees en ik zijn de trotse opa en oma van onze kleindochter Jazz.
Hier draagt ze het rijglijfje van Marken. Op schaal gemaakt in maat 68, kleiner lukt het bijna niet om het hele patroon van het daagse wollen rijglijf in wol te borduren. 
 

 

Mijn bezoek aan China in  november 2013, voor de internationale expo van UNESCO immaterieelerfgoed. Ik mocht Nederland als ambachtsvrouw vertegenwoordigen met het boduurwerk van het eiland Marken, met name de rijglijven. De dames mogen ontmoeten van de Miao, hoeveel borduurwerk willen we zien! Onvergetelijk om handwerk zusters aan de andere kant van de wereld te mogen ontmoeten, naald en draad spreken dan een internationale taal. Dit was een geweldige ervaring.